A1 -A2

dutch-beginners-courses-utrecht

A1 naar A2

Afstandsonderwijs heeft videoconferentielessen van 90 minuten ondersteund door een digitaal platform. Het is een interactieve manier om Nederlands te leren. De groepen zullen niet groter zijn dan vier personen om ervoor te zorgen dat iedereen een goede leerervaring krijgt. De lessen bestaan voor het grootste deel uit het oefenen van de spreekvaardigheden maar in de cursus ontwikkel je natuur al je taalvaardigheden (luisteren, lezen, schrijven en spreken). Deze manier van studeren is echt succesvol en een geweldig alternatief voor traditionele klassikale lessen.

Het boek is speciaal ontworpen voor zelfstudie en het bevat vertalingen van alle woorden in 26 talen. Bekijk HIER het materiaal van de hoofdstukken 1 t/m drie Dit materiaal bevat ook belangrijke grammaticapunten en veel verschillende manieren om de taal die je net hebt geleerd te oefenen en te testen.

Deze cursus.

In de A1-A2 cursus leert u hoe u Nederlands op een gevorderd beginnersniveau kunt begrijpen, spreken en lezen. Het niveau A2 is gelijk aan het niveau van het Nederlandse Inburgeringsexamen.

U leert veel over de Nederlandse samenleving en de manier waarop u daarin kunt communiceren. Het gaat om situaties zoals het zoeken naar werk, een bezoek aan het ziekenhuis brengen en contact opnemen met de lokale overheid. U komt veel te weten over de Nederlandse geschiedenis, het schoolsysteem, de geografie en over  nog veel meer aspecten van de Nederlandse cultuur en manier van leven.

De lessen.

Tijdens de lessen krijgt u praktische instructies en werkt u in kleine groepen, in tweetallen of met uw docent aan opdrachten en uw huiswerk. U ontwikkelt uw spreek, lees, schrijf en luistervaardigheden tot A2-niveau.

De docenten.

Onze docenten zijn altijd ervaren en goed getrainde professionals. Zij begrijpen uw individuele leerbehoeften en stijl en motiveren en begeleiden u in het leerproces. Hun doel is om u alle praktische Nederlandse taalvaardigheden te leren die u bij het wonen, leven en werken in Nederland nodig heeft. Er is een open en vriendelijke sfeer in al onze lessen en studenten werken nauw samen met de docent.

Het resultaat.

Na afloop van de cursus kunt u:

Luisteren Lezen Spreken Schrijven
U kunt zinnen en de meest frequente woorden begrijpen op gebieden die voor u van direct persoonlijk belang zijn. U kunt de belangrijkste punten in korte boodschappen en aankondigingen volgen. U kunt korte teksten lezen en specifieke informatie vinden in alledaagse teksten zoals advertenties, folders en menu’s. U kunt eenvoudige brieven begrijpen. U kunt communiceren over eenvoudige alledaagse taken en kunt korte sociale gesprekken voeren. U kunt spreken over uw opleiding of werk. U kunt korte boodschappen opschrijven. U kunt een eenvoudige persoonlijke brief schrijven om bijvoorbeeld iemand te bedanken.

Praktische informatie.

Wij gebruiken het boek “Nederlands voor Buitenlanders” (Delftse Methode). U kunt gemakkelijk studeren zonder enige voorkennis van het Nederlands.

Om de meeste vooruitgang te boeken is het nodig om ongeveer 2-3 uur per week huiswerk te doen. De docent zal uw voortgang monitoren en dit met u bespreken.

Duur: 8 weken/ 16 lessen van 1.5 uur/ twee keer per week.

Groepsgrootte: maximaal 4 studenten

Wat is mijn niveau?

Als u niet zeker weet wat uw huidige niveau is kunt u een afspraak maken om een ​​niveautest te doen. Onze docenten zullen het resultaat met u bespreken en u adviseren welke cursus het meest geschikt is. Daarvoor kunt u hier contact met ons opnemen.

Certificaat

Alle studenten die ten minste 80% van de lessen hebben bijgewoond krijgen een certificaat.

Distance coursesRegular course – 2 days per week / Intensive courses – 4 days per week (1.5 hr/time)